Акценти в предаването „Добър ден, Варна” на Радио „Фокус”

Варна. Държавната агенция за метрологичен и технически надзор продължава своите проверки под мотото „Безопасно лято“. Във връзка с повишената употреба през летния сезон на смути, шейкове, пасирани плодове и зеленчуци, до 15 юли на територията на цялата страна ще се извърши проверка на електрически уреди – блендери, чопъри, предназначени за ползване в домашни условия. В предаването „Добър ден, Варна” на Радио „Фокус” – Варна ще разговаряме по темата с Наргис Шукриева, главен инспектор към Регионален отдел „Надзор на пазара” към Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

Няма прегради и напрежение в работата с ромската общност. Това каза Стела Бозурова, от Сдружение на младите психолози в България. Сдружението приключи наскоро проекта Рома матрикс, насочен към малцинствата. В дейностите по проекта, екипът е срещал позитивно отношение и желание за работа от страна на представителите на етноса. Усещат ли младежите дискриминация в обществото и в какви отношения, разкрива психологът Стела Бозурова.

Шабла се отличава от останалите черноморски общини по това, че е най-малката, с най-дългата плажна ивица и с най-запазена природа. Община Шабла трябва да възстанови туризма, тъй като тя има традиции в това отношение, но те са малко позалиняли. Община Шабла ще заложи на културния туризъм. Вече има готовност с една дестинация, която е с четири опорни точки. Повече подробности по темата ще научим от проф. Райна Бърдарева, кмет на Община Шабла.

За помощите за отопление и за първокласници ще разговаряме с Адриана Григорова, Дирекция „Социално подпомагане” – Варна.

„Добър ден, Варна” е предаването за живота в нашия град и се излъчва всеки делничен ден от 10.00 до 18.00 часа. Слушайте ни на честота 89.5 MHz и в интернет на адрес www.focus-radio.net. Водещи днес ще бъдат Марияна Валентинова и Петко Петков.