МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МЛАДЕЖТА

За поредна година Община Варна ще отбележи Международния ден на младежта 12 август. Инициативата ще включва представяне на дейностите на различни НПО от гр. Варна и динамична Zumba ® Фитнес Фиеста.

През тази година Сдружение на младите психолози в България са координатори на инициативата за отбелязване на празника, която е част от програмата на Младежкия форум за партньорство с местната власт. Събитието е финансирано от Община Варна и е в подкрепа на кандидатурата на град Варна за Европейска младежка столица 2017г.

На 12.08.2014 година от 16.00 до 20.00 часа в градинката под Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ (Обсерваторията) ще се проведат редица инициативи, свързани с Международния ден на младежта.

Програма:

16.00 – 20.00 – Сдружение на младите психолози в България организират създаването на Платно с отпечатъци „Летен спомен“. Всеки желаещ може да постави своя цветен отпечатък, лятна мисъл или да обрисува желанията на 30метрово платно, като инициативата е подготовка за поставяне на Световен рекорд за най-дълго платно с отпечатъци в един ден.

16.00 – 20.00 – Сдружение „За теб“ организират Работилница „Закачки – Занимавки“, на която ще се изработват бижута и аксесоари от миди, заедно с доброволци с увреждания.

16.00 – 20.00 – Сдружение „CRE8“ ще вземе участие в Денят на младежта с творческа траш-арт работилница за изработване на различни декорации от отпадъци. Чрез работилницата ще се демонстрира, че „непотребни“ материали като пластмаса и стари стъклени бутилки могат да намерят практично и в същото време естетически издържано приложение в бита ни. Всеки, който желае може да се включи в работилницата и сам да предизвика фантазията си, изработвайки своя декорация.

16:00- 20:00 Обединен спортен клуб на сляпо-глухите „Вихър” представят спортна брайлова табла и канадска борба. Всеки може да изиграе по една игра и да пробва уменията и силата си

16:00- 20:00 – Напиши името си на Брайлова азбука с Дори, доброволец към „ Сдружение Прозорец към света”

16.00 – 20.00 – Представяне на програмата „Еразъм +“

16.00 – 20.00 – Сдружение „За теб“ ще организират игри за изграждане на толерантност към хора със зрителни увреждания (Пре)открий сетивата си – преминаване през маршрут със затворени очи, опитване на храна и аромати със затворени очи, намиране на определени предмети със затворени очи.

18.00 – 18.30 – Викторина, свързана с програмата „Еразъм +“

18.30 – 20.00 – Zumba ® Фитнес Фиеста с невероятните лицензирани треньори Станимир Иванов (Миро), Милена Попова и Йоанна Петрова . Това е вдъхновяваща и ритмична програма, която използва горещи латино ритми и лесни за следване движения, за да създаде една уникална фитнес програма.